Pealeht Reisikalender
PDF Prindi Saada link

Muhu- ja Saaremaa maitsed ja värvid- pojengifestival!

19-20-06-2021.a.

reg

 

1 päev

Väljasõit Rakvere Spordihoone parklast 6:00, Kadrina bussijaamast 6:15, Viitnalt 6:20
Tallinnast Estonia teatri vastast parklast 7:30
Sõit Virtsu sadamasse, praam 10:15 viib meid Kuivastusse.
Esimeseks peatuspaigaks on Jeleni Šakeli Föniksi aed. Inglise stiilis, liigirikas ja mitmete kujundatud aiaruumidega, rõõmsameelse perenaisega aed, mis on saanud tunnustatud 2018 aastal presidendi Kauni kodu auhinnaga. Koplimäe mahetalu kasvatab nisu, rukist ja tatart, jahvatab neid oma kiviveskites. Pererahvas tutvustab oma tegemisi ja pakub meile lõunasöögiks ka kohalikust toorainest valmistatud mahetooteid. Külastame Mihkel Ranna dendraariumit, kes oli kunagine küla sepp ja rajas pea 100-st erinevast puu- ja põõsaliigist aia 100 aastat tagasi. Indrek Nõgu tutvustab meile permaaia põhimõtteid ja oma looduslikku ökosüsteemi jäljendavat aeda, mis peaks vähese tööga andma rohkelt saaki ja olema energeetiliselt efektiivne. Põripõllu külas asuvas Ideefarmis kasvatab Maria Kaljuste puu- ja köögivilju, mis läbi tema lennukate ideede ja retseptide jõuavad äädikate ning siirupitena pudelitesse ja purkidesse, pakkudes tarbijaile erinevaid maitseelamusi. Aastas valmistatakse ka 15 000 l veini. Kohvipaus ja degusteerimine. Õhtuks jõuame Kuressaarde, majutus Staadioni hotellis. Vaba aeg jalutuseks linnas ja õhtusöögiks erinevate kohalike toidupakkujate juures.


2 päev
Hommikusöök hotellis.
Saaremaa pojengifestival- külastame Saaremaa puukooli, kus igal kevadel puhkeb õide 2500 pojengi, lilleiluga tutvume puukooli esindaja eestvedamisel. Võimalus taimede kaasa ostuks. Leedri küla- Eestimaa aasta küla 2015. Tutvustav jalutuskäik kohalike jutuvestjate lugude saatel. Kadakodajas tutvume saarele omase kadakasiirupi salapäraga, perenaine Liisi jutustab siirupist ja oma tegemistest juba täpsemalt. Sööme lõunasuppi ja degusteerime. Sõidame Muhu saarele, et imetleda Aire ja Mati Liigi poolt rajatud Saariku talu aeda.
Liival teeme viimase peatuse, et Muhu Pagarite asutaja Martin Sepping saaks jutustada meile Muhu leiva lugu ja pakkuda võimalust osa saada erinevatest leiva maitsetest. Kõigil on võimalus otse pagarikojast leiba kaasa osta. Praam Kuivastust Virtsu, 18.10 või 18:45.

Reisi hind: 165€ inimene

Hind sisaldab: kõiki programmiga kaasnevaid ekskursioone/külastusi/degusteerimisi, lõunasööke, kohvipausi, praamipileteid, majutust hotellis koos hommikusöögiga, reisi lahke meeskonna ja toreda seltskonnaga.

 

reg

 
 

Statistika

Artiklite vaatamise klikke : 436989

Küsitlus

Kuidas sattusid Bremmer´i lehele?
 

 

Reisi julgesti / Bigbank aitab

Paindlik laen, mis aitab reisida just Sinule sobivatel tingimustel ja ajal.

big